Foto president Bouterse gemanipuleerd

Source/ Image by: De Boodschap | Thursday 17 Januari 2019

Het Nationaal Informatie Instituut wenst middels deze, ten overvloede de samenleving op te roepen om waakzaam te blijven voor onrust stokende berichten op sociale media. Recente berichten op sociale media zijn klaarblijkelijk met de intentie geplaatst om paniek te zaaien en verwarring te brengen onder onze bevolking.

Op het sociaal medium Facebook gaat een foto rond, waarop de president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, in aanwezigheid is van Fabio Perk, die jongerenvoorzitter is in Nickerie van de politieke partij waar de president leiding aan geeft. Onverlaten proberen door middel van deze foto de samenleving op een dwaalspoor te brengen en doen voorkomen alsof Perk de inmiddels in Guyana geliquideerde ondernemer is, die in verband is gebracht met de recente drugs megavangst zaak. Perk, die er met de haren bij wordt gesleept, hekelt deze handeling en keurt die af op zijn facebookpage.

Verder circuleert er op Social media nog een andere gemanipuleerde foto van de president in gezelschap van enkele personen, waaronder de gewezen LVV minister, Soeresh Algoe. Op deze foto hebben onverlaten het hoofd van de eerdergenoemde, vermoorde ondernemer met behulp van grafische programma’s geplaatst op dat van de ex-minister.

Het Instituut betreurt dit gedrag op social media ten zeerste en roept de gemeenschap op om in het vervolg niet in paniek te raken en zeker niet mee te werken aan het verspreiden van nep nieuws.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment