Grote kansen voor Donovan Wisse met Glory contract

Source/ Image by: De Boodschap | Sunday 30 December 2018

Donovan Wisse is een jonge en gedreven kickbokser en heeft zowel op nationaal als internationaal podia zijn sportkunsten getoond. Donovan heeft recentelijk een contract gesloten met de grootste kickboxing organisatie in Nederland, Glory Kickboxing. Dit contract biedt hem de mogelijkheid te groeien tot een kickbokser van wereldformaat. Door tussenkomst van een Nederlandse trainer die de prestaties van Donovan op de voet volgde, werd hem dit Glory contract aangeboden. Onder dit contract moet hij minimaal vier wedstrijden afwerken. Hij heeft reeds twee gevechten gehad, waarvan hij een won en een verloor.

Donovan vecht in de categorie 85 kg. De interesse om te beginnen met deze gevechtsport is door zijn vader aangewakkerd. “Hij vroeg mijn broers en ik of we met kickboksen willen beginnen. Ik heb eerst een jaartje gebokst, daarna ben ik overgestapt naar kickboksen”, zegt de opkomende professional. Zijn kickbokscarrière is begonnen bij Simson Gym, waar hij in de B-klasse vocht. Na ongeveer tien jaren lid te zijn geweest van deze sportschool, stapte hij over naar zijn eigen team, Team Wisse. In de B-klasse heeft Donovan een wereldtitel behaald in Nederland. Dankzij deze overwinning mocht hij doorstromen naar de A-klasse. In Suriname is Donovan ongeslagen kampioen.

Het nuttigen van de juiste voeding en goed rusten zijn erg belangrijk voor actieve sporters. “Als sporter moet je veel rusten, het is eigenlijk trainen, eten en rusten. Dat elke dag.” Dagelijks traint Donovan twee keren, elke dag behalve zondag. Dan is het rustdag.

Van kickboksen kun je niet rijk worden zegt Donovan, maar hij heeft er liefde voor en doet het graag. Donovan is 21 jaar, bescheiden naar de buitenwereld, maar tussen familie en vrienden kan hij zich heel goed vermaken. Verder is hij een gezellig type, dat het zo nu en dan leuk vindt om te ‘chillen’. Zijn uiteindelijk doet is om de Glory wereldtitel te behalen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment