Hoofdluis tegengaan

Sponsored Article

Ga de strijd aan tegen hoofdluis met de Nitcomb M2
De Nitcomb M2 is een effectieve kam om luizen en/ of neten uit het haar te verwijderen.
Door de dubbele rij met extra fijne tanden is de kans groot dat je alle neten en luizen verwijderd en is je behandeling met deze luizenkam extra effectief.

Nu verkrijgbaar bij Apotheek Tjong Akiet

Wat is hoofdluis?

De hoofdluis (Pediculus humanus capitis) is een zeer klein insect dat behoort tot de dierluizen of Phthiraptera. Het is een van de bekendste soorten insecten die parasitair leeft van bloed van de mens en tevens een van de wijdst verspreide soorten. De hoofdluis wordt gezien als een plaaginsect. De medische term voor infectie met deze luis is Pediculosis capitis.

De luis houdt zich op in het hoofdhaar dicht bij de huid en leeft van het bloed dat wordt opgezogen door de zuigende steeksnuit. De hoofdluis is niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen. Een besmetting met de hoofdluis wordt pediculose genoemd en is geenszins het gevolg van een onhygiënische levenswijze zoals vaak wordt gedacht. De luis kan zich sneller verspreiden bij groepen mensen die er een onhygiënische levenswijze op na houden, maar heeft een voorkeur voor schoon en gewassen haar.[1] Eeuwen geleden was de hoofdluis onder de gewone bevolking een normale verschijning maar in de meeste westerse landen is de luis tegenwoordig relatief zeldzaam.

De luis veroorzaakt een irritante jeuk aan de hoofdhuid als gevolg van een allergische reactie van de huid op het speeksel van de luis. Hoofdluis is zeer besmettelijk en kan gemakkelijk overgaan van mens op mens, vooral door direct haar-haarcontact. [Source: Wikipedia]

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment