Inbraak verdachten neergeschoten

Source/ Image by: KPS | Saturday 19 Januari 2019

De politie van regio Midden kreeg op donderdagmiddag 17 januari via het Command Center de melding van een inbraak aan de Noordpoolweg. Buren zagen twee manspersonen uit een blauw gelakt voertuig stappen en richting een woning in de straat lopen. Zij schakelden de politie toen in. Een getuige herkende een van de mannen als te zijn de buurtbewoner Maikel, F.

Bij het zien van de politie vluchtten Maikel en zijn kompaan een bosschage in aan de achterzijde van de woning. Maikel en zijn kompaan zijn door de politie gestoord tijdens de woning inbraak. Kort nadat de twee criminelen weg gerend waren kwam de politie erachter, dat de kompaan van Maikel de bij de politie welbekende inbreker Luciano,V. alias “Kobi” is.

Leden van de Regio Bijstand Team signaleerden Luciano aan de Noordpoolweg. Nadat Luciano geen gehoor gaf aan sommaties om te stoppen met vluchten en ook waarschuwingsschoten negeerde werd gericht op hem geschoten. Hij is daarbij in zijn been geraakt. De verdachte Luciano verklaarde door Maikel te zijn benaderd om de woninginbraak te plegen. Na medisch te zijn behandeld is Luciano in verzekering gesteld.

Dezelfde middag is de verdachte Maikel F. ook door de politie neergeschoten toen hij probeerde uit handen van de wetsdienaren te blijven. Per ontboden ambulance is hij overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis, alwaar hij onder politiebewaking ter verpleging is opgenomen. Maikel, F. is hangende het onderzoek ook in verzekering gesteld.

In het blauw gelakt voertuig zijn vermoedelijk inbrekerswerktuigen, handschoenen en een scherp voorwerp aangetroffen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment