Ingebruikname van de Beekhuizenbrug en verkeersportaal reeds zover

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken Transport & Communicatie bracht donderdag 11 april 2019 een oriëntatie bezoek aan de Beekhuizenbrug die zaterdag 13 april 2019 opengesteld wordt voor de samenleving. In het verlengde van het bezoek aan de brug begaf de minister zich ook naar het verkeerslichtportaal op de kruising van de Van t Hogerhuysstraat en Slangenhoutstraat die ook zaterdag officieel in gebruik genomen zal worden.

Volgens de minister worden de laatste werkzaamheden verricht en worden er voorbereidingen getroffen voor de ingebruikname van de brug en de verkeersinstallatie. “ Het wachten is op de twee grote momenten die van groot belang zullen zijn voor de verkeerssituatie.” Gelet op dit project is deze overgang noodzakelijk omdat onder andere de brug over de Saramaccadoorsteek een maximale tonnage heeft van 4 ton.  De nieuwe brug kent een tonnage van 60 ton. Het ligt in de bedoeling dat de brug over de Saramaccadoorsteek ook aangepakt wordt.

Bij het oriëntatie bezoek heeft minister Pengel ook waar genomen dat er verkeersgebruikers zijn die de verkeersborden negeren en rijden in de verkeerde richting. Dat is onmaatschappelijk. Het departement heeft alles gedaan denkend aan infomercials en de verkeersborden geplaatst om te weten waar men wel of niet mag rijden. Het lijkt dat men de geldende verkeersregels negeert. De bewindsman doet een dringend beroep aan een ieder om de verkeersregels na te leven.

Als slot gaf minister Pengel aan dat er nu wordt uitgekeken naar de ingebruikname van de brug. Het zal een belangrijke bijdrage leveren aan het indammen van transportkosten en een positieve invloed hebben op economische zaken. Het gaat in het begin wennen zijn met de verkeerssituatie omdat er dagelijks ruim 50.000 voertuigen over de Van t Hogerhuysstraat rijden. Maar het verkeer zal in de komende weken gemonitord worden zodat alles vlot verloopt. Ook de verkeerspolitie zal aanwezig zijn.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment