Installatie nieuw Stichtingsbestuur Regionale Gezondheidsdienst

Source / Image by: De Boodschap | Tuesday 20 November, 2018

Het nieuw bestuur van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is geïnstalleerd door minister  Antoine Elias van het ministerie van volksgezondheid. Deze installatie vond plaats op het kantoor van de minister op maandag 19 november 2018.

De zittingsperiode van het oud bestuur is op 1 juli 2018 geëxpireerd. Enkele leden, waaronder de voorzitter Jerrel Mahabier, die daar deel van waren nemen wederom zitting in het nieuw bestuur. Dit te rekenen van 2 oktober 2018 voor de duur van 2 jaar.

De voorzitter Jerrel Mahabier, bedankte namens zichzelf en de medebestuursleden de regering voor het vertrouwen gesteld in hen.

De RGD is niet alleen bezig een facelift te ondergaan ten aanzien van de poli’s, maar realiseert ook dat zij een heel vooraanstaande positie heeft ten aanzien van het Primary Health gebeuren. De RGD heeft een hele grote hand in de preventieve zorg, vooral de moeder- en kindzorg. Dat moeten we zeker blijven behouden, zei de voorzitter. Verder gaf hij aan dat het bestuur sowieso meer de zaken van RGD zal doornemen en de directieven van het ministerie van volksgezondheid zal afwachten.

Het bestuur helpt samen met de directie van de RGD leiding geven aan het proces. Het goedgekeurd beleid wordt uitgestippeld door het bestuur terwijl de directie  de uitvoering doet. De overige leden die zitting nemen in de commissie, zijn Vincent Fernandes, Henna Ormskerk-Schouten, Charisma Leeuwin, Edgar van Genderen, Claudia Doornkamp Sabajo en Marcia Clumper.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment