Isiah Helstone gaat stage lopen in Turkije!

Source / Image by: SVB | Tuesday 04 december 2018

Jeugdspelers uit Suriname worden de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden in het buitenland. Dit werd vorig jaar extra onderstreept toen twee spelers uit de Surinaamse competitie de overstap naar Jamaica maakten.

De voetbal ontwikkelingen in Suriname krijgen steeds meer overzees aandacht. Suriname maakt hiermee steeds meer aanspraak op talentvolle spelers richting Europa te transfereren. Ook dit seizoen staan er Surinaamse spelers in de belangstelling van
buitenlandse clubs. Isiah Helstone is 19 jaar en gaat stage lopen bij het grote Turkse Besiktas.

Eén van de grote voetballiefhebber van het Surinaams voetbal is Tony Pengel.
Pengel heeft eerder een overstap mede mogelijk gemaakt voor Roscello Vlijter (Feyenoord) en Alvaro Verwey (Denemarken). Hij is dan ook geheel verantwoordelijk voor de totstandkoming van Helstone zijn stage. Een gesprek met trainer Henk Fräser en Henk van Stee(Technische Manager) leverde meteen een prachtige kans bij Sparta Rotterdam. Helstone werd onlangs bekeken door Tony Pengel
en maakte een dermate goede indruk dat hij door Besiktas is uitgenodigd voor een trainingsstage in Turkije.

Pengel spreekt van een welverdiende kans die elke talentvolle speler verdiend, vanuit dit oogpunt zal Helstone klaargestoomd worden voor het grote Besiktas waar hij begin volgende week een voetbal stage gaat lopen. Pengel spreekt verder dat er meer pareltjes uit Suriname in aantocht zijn. De toekomst voor deze talentvolle voetballers uit Suriname kan mede hierdoor een mooie impuls krijgen.

Helstone is meerder malen bekeken door de scouts van Besiktas alvorens hij de stap maakte richting Europa. Bij Sparta krijgt hij de gelegenheid om op niveau te trainen en hiermee klaargestoomd te worden richting Turkije aldus Pengel die een goede relatie heeft met de technische staf van Sparta.
Voor hem ook een mooie kans om zich te meten met leeftijdsgenoten in het buitenland.

Onderleiding van de bondscoach Dean Gorré en de staf Eugene Verwey en Jack Mangalie was de jeugdinternational in Oktober al uitgenodigd voor de Nationale selectie van Suriname.

Wij zijn ontzettend trots dat onze talenten zich in het buitenland kunnen gaan bewijzen aldus
voorzitter John Krishnadath van de SVB. ͞Dat we talent in Suriname hebben weten we maar dat het nu ook door buitenlandse stages onderstreept wordt is fantastisch͟. Hiermee kan voor vele jongens uit Suriname de droom om ooit profvoetballer te worden werkelijkheid worden.

De Surinaamse Voetbal Bond wenste Isiah heel veel succes!

FOOTBALL IS OUR PASSION!

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment