Jaar van het varken staat voor rijkdom

Source/ Image by: De Boodschap | Tuesday 05 Februari 2019

Het Chinees Nieuwjaar staat in het teken van het jaar van het varken. Het varken wordt gekenmerkt als rijkdom. “Ik hoop dat het ons dit jaar heel veel rijkdom zal brengen, want Suriname heeft het heel hard nodig”, zegt Cindy Lee, secretaris van de Suriname Chinese United Association (SCUA).

Het Chinees Nieuwjaar wordt op 5 februari gevierd. Op die dag zijn er activiteiten in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF). Er zal aldaar een beurs worden gehouden, waarbij verschillende ondernemingen vertegenwoordigd zullen zijn.

In de keuken zullen verschillende Chinese snacks en dranken te verkrijgen zijn. In KKF zullen er naast de beurs ook culturele en historische bezienswaardigheden tentoongesteld worden. Het geheel zal omlijst worden met cultuur, dans en zang van lokale, zowel Chinese groepen.

Chinees Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefestival of Lentefeest, is de belangrijkste van de Chinese feestdagen. Ook de Chinese Ambassade zal daar vertegenwoordigd zijn. De Suriname Chinese United Association is belast met de organisatie van de bovengenoemde activiteiten.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment