Justitie werkt keihard aan versterken veiligheidsgevoel

Source/ Image by: De Boodschap | Saturday 29 December 2018

Het ministerie van Justitie en Politie doet er alles aan om het veiligheidsgevoel bij de samenleving te versterken. Voor de komende periode zullen heel wat zaken uitgevoerd worden om dat doel te verwezenlijken. Minister Stuart Getrouw zegt in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat de buurtmanagers weer worden geactiveerd. In alle buurten zal het ministerie van Justitie en Politie de openbare rust, orde en leefbaarheid verder verbeteren.

Bij het verhogen van het veiligheidsgevoel is de steun van de samenleving noodzakelijk, stelde de minister die een vooruitblik werpt op de werkzaamheden in 2019. Het ministerie blijft zich verder inzetten om de verkeersveiligheid te vergroten, maar ook de zware criminaliteit geniet de aandacht van het ministerie. Suriname is onderdeel van de wereldgemeenschap en er is ook veel werk aan de winkel om zaken op een effectieve wijze aan te pakken. Ook de steun van buitenlandse organisaties is van belang om de criminaliteit in te dammen en daarmee een rustig leven voor de totale samenleving te garanderen, benadrukt de bewindsman.

Hij vermelde erbij goed gestemd te zijn over het werk dat de komende periode moet worden uitgevoerd. Minister Getrouw verzekert Suriname dat het goed komt, omdat het personeel dat onder het ministerie van Justitie en Politie valt zeer gemotiveerd is. Iets waar hij trots op is. Hij laat weten dat medewerkers van zowel het KPS, het Korps Brandweer Suriname, het Korps Penitentiaire Ambtenaren, alsook de Beveiliging- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) dagelijks hard werken om de gestelde doelen te halen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment