Kustwacht houdt illegale vissers aan

Source / Image by: KPS | Monday 26 November 2018

De Surinaamse Kustwacht heeft op dinsdag 20 november, tijdens controlewerkzaamheden op de Corantijnrivier, een vissersvaartuig onderschept waarmee men bezig was te vissen. In het vaartuig bevonden zich een kapitein en vier bemanningsleden.

De kapitein kon geen geldige visvergunning overleggen waaruit zou moeten blijken, dat hij toestemming heeft om in Surinaamse wateren te vissen. Aan boord van het vaartuig zijn: 78 kilogram Kandratiki’s, 128 kilogram verschillende vissoorten,117 kilogram Haaien en 5 kilogram visblaas aangetroffen.
De kustwacht heeft vervolgens het in beslag genomen vaartuig en aangetroffen vangst en de aangehouden kapitein en bemanningsleden overgedragen aan de afdeling Maritiem van de politie, die op haar beurt deze zaak voor verder onderzoek heeft overgedragen aan de Recherche.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de kapitein en de vier bemanningsleden in verzekering gesteld voor het overtreden van de Visstandsbeschermingswet. De in beslag genomen vis is geschonken aan sociale instellingen.
Naderhand hebben de verdachten het Openbaar Ministerie gevraagd om deze zaak buiten proces af te handelen hetgeen gehonoreerd is door het O.M. Dit betekend dat deze verdachten niet verder vervolgd zullen worden en in vrijheid gesteld zullen worden nadat zij een fikse boete betaald hebben.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment