Later vandaag…..Historische SLM-vlucht

Source/ Image by: Bic Paramaribo Noordoost | Wednesday 16 Januari 2019

Compleet vrouwelijke bemanning

Vandaag, 16 januari 2019 is voor de Staat Suriname een markante dag. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij bereikt een mijlpaal. Omstreeks 09:30 uur vertrekt “The first ever All Female Crew” binnen de Surinaamse luchtvaartgeschiedenis met de B737-700, “District of Brokopondo”, vanuit de J.A.Pengel International Airport met als bestemming de Reina Beatrix international Airport, Aruba.

Een enthousiaste” Surinam Airways All Female Crew” bestaande uit Captain, Astrid Deira met als First Officer Sha’ira Zuiverloon en cabine crew, Purser Jo-Ann Leysner en de Cabin Attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar, zal voor de SLM deze historische vlucht uitvoeren. Vermeldenswaard is dat de complete afhandeling en uitvoering (loadcontrol, loadsheet en flightplan) voor deze vlucht door vrouwen wordt bewerkstelligd.

Deze operatie mag dan met terechte trots genoemd worden de allereerste “All Female Flight Operation”in de Republiek Suriname, een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaart historie en een aanmoediging voor de jeugd. “Girl power” the slogan that
encourages and celebrates women's empowerment, independence, and confidence, komt middels deze SLM vluchtoperatie helemaal tot uiting.

De direktie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij is bijzonder trots op een historisch feit binnen de Surinaamse Luchtvaart.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment