Luchtvaartdienst neemt nieuwe navigatieapparatuur officieel in gebruik

Source/ Image by: De Boodschap | Tuesday 29 Januari 2019

De Luchtvaartdienst heeft nieuwe navigatieapparatuur in gebruik genomen. Deze apparatuur die per heden in werking is gegaan, bestaat uit verschillende componenten, zoals Very High Frequency Omnidirectional Range (VOR). Dit zorgt voor de precieze positionering van de internationale luchthaven voor het totaal vliegverkeer. Distance Measuring Equipment en het populaire Instrument Landings Systeem (ILS), het ILS-systeem zorgt voor de veilige landing op de internationale luchthaven tijdens de nachtelijke uren en slecht weer.

Vervanging van de apparatuur was noodzakelijk, omdat de oude apparatuur sinds 2010 niet optimaal functioneert. Het oud systeem dateert van de jaren ’80 en is dus bijzonder oud. Zelf de toenmalige fabrikant bestaat niet meer. Het hoofd van de Luchtvaartdienst, Faizel Baarn benadrukt dat met de vervanging van het totaal systeem de luchtvaartdienst bijdraagt aan het drastische opkrikken van de veiligheid in het operationele vliegverkeer. De installatie van het totale systeem was sinds december 2018 rond, maar de luchtvaartdienst zat in het proces van monitoring en het wegwerken van kinderziektes.

Voorts valt te vermelden dat voor het eerst in de geschiedenis de installatie en het volledige onderhoud van deze belangrijke infrastructuur, in Surinaamse handen ligt. Functionarissen van de CNS-afdeling van de luchtvaartdienst zijn zes weken lang getraind in de USA, Kansas. Hier hebben zij bij de fabrikant, kennis opgedaan in volledige installatie en volledig onderhoud van het systeem. Dit brengt een groot kostenbesparend effect met zich mee. Na de training te hebben doorlopen hebben deze Surinamers onder supervisie van het bedrijf, de installatie zelf uitgevoerd. Het project is gerealiseerd met behulp van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en persoonlijke, bijzondere grote ondersteuning van de Minister van Financiën.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment