Marktplaats Domburg krijgt verfraaiing

Source / Image by De Boodschap | Thursday 22 November 2018

De infrastructuur van de markt te Domburg, beter bekend als de “Marktplaats” is aangepakt. Kuldipsingh Infra N.V. heeft bestrating- en rioleringswerkzaamheden uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C). Ongeveer 6000 m2 is bestraat met straatklinkers.

Volgens Brayen Blinker, projectdrager op de afdeling Wegen, sectie Planning, Voorbereiding en Begeleiding van OWT & C is er voor riolering gezorgd die aangesloten is op het bestaand systeem en voor afvoer van regenwater. Er is parkeergelegenheid gecreëerd voor bezoekers en ook looppaden voor mensen die willen relaxen en genieten van de waterkant. Het ministerie van OWT & C is belast met de directievoering.

Blinker geeft verder aan dat deze werkzaamheden een vervolg zijn van de oeververdediging nabij de markt. Na de oplevering van de oeververdediging in december 2017, zijn er voorbereidingen getroffen om de marktplaats te bestraten. De werkzaamheden zijn op 01 oktober 2018 gestart. Dit project is een onderdeel van het landelijke bestratingsprogramma. Volgens planning zullen de werkzaamheden tot eind november duren.

De mensen van Domburg zijn blij met de nieuwe ontwikkeling. Standhouder Narinder Ganpat vindt het geweldig. Hij zegt dat er voor het eerst iets is gedaan aan de markt. Hij verwacht meer klanten, omdat de markt en omgeving aantrekkelijker zijn geworden en doet een beroep op de gemeenschap en bezoekers het netjes te houden. Ook Sapto Sopawiro, senioren burger die woonachtig is te Boxel, vindt het leuk om samen met andere gepensioneerden langs het water te zitten voor ontspanning. Volgens hem is het een ontmoetingsplek voor gepensioneerden. Het is nu veel aangenamer om te relaxen zonder waterplassen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment