Minister Gopal opent 15de editie Srefidensi Marathon

Source / Image by: De Boodschap | Monday 19 November, 2018

De 15de editie van de Srefidensi Maratahon is middels een start schot geopend door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. In het kader van de 15de editie zijn de kids run en fun run toegevoegd aan de hele en halve marathon. Voor de organisatie was het Nationaal Leger verantwoordelijk, met name een commissie onder leiding van Michael Klein. De winnaar van de hele marathon, 42 kilometer, is de Fransman Samuel Gichuru, die in Kenia is geboren.

Minister Gopal vindt het belangrijk dat er een “sportief tintje” gekoppeld is aan de viering van 43 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Zij waardeert het enorm en vindt het bijzonder dat de nodige ministeries de ondersteuning hebben geboden. De bewindsvrouw complimenteert de organisatie voor het neerzetten van zo een groot evenement. Als grote promotor van een gezonde levensstijl staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief van bewegingsactiviteiten, zo ook de Srefidensi Marathon. Volgens de minister wordt sport steeds meer ingezet als instrument om gemeenschappen en naties tot ontwikkeling te brengen. In de regio is gebleken dat sport meer ingezet moet worden om positieve veranderingen teweeg te brengen. Vóór het geven van het startsein heeft de sportminister eenieder geïnspireerd om zoveel als mogelijk bewegen als een vast onderdeel te maken van hun dagelijkse activiteiten.

Voorzitter Klein gaf aan dat er dit jaar gecertificeerde leden van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) zijn ingezet om de tijden van de atleten vast te stellen. Hij is blij met het feit dat de marathon steeds meer buitenlanders aantrekt om deel te nemen. Verder is hij sponsoren en de verschillende ministeries dankbaar voor de nodige ondersteuning. Aan de marathon hebben 94 atleten deelgenomen. De start en finish geschiedde op het Onafhankelijkheidsplein.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment