Minister Misiekaba bezoekt dorpen Boven-Suriname

De minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), André Misiekaba, is gestart met een 4-daagse missie in Boven-Suriname. Deze missie is per zaterdag 14 september 2019 gestart.

Onderdeel van de missie is de betaling van de Algemene Kinderbijslag (AKB)in Boven-Suriname. Ook is een ander team bezig met de uitbetaling van de financiële ondersteuning aan mensen met een beperking en zwakke huishoudens over het dienstjaar 2018.

Zoals in Paramaribo wil minister Misiekaba persoonlijk van de mensen vernemen hoe zij de werkzaamheden van SoZaVo ervaren. “Ik vind het fijn om als minister zelf op het veld te zijn en de mensen aan te spreken. De boodschap is nooit volledig als je het van anderen hoort”, zegt de bewindsman die duidelijk aangeeft dat hij deze manier van veldwerk overgenomen heeft van zijn politieke leider Desiré Bouterse.

Vanuit Atjoni zal de minister verder varen naar Pikin Slee waar hij zal overnachten. Daarna vertrekt hij naar Asidonopo en omliggende dorpen. Hij zal ook een bezoek brengen aan de granman en vervolgt zijn weg naar Pikin Lio en het Langu gebied.

Na Boven-Suriname wilt de minister een werkbezoek brengen aan Nickerie en Saramacca. “We kunnen niet overal in Suriname gaan, maar we zullen op een strategische wijze de problemen in heel Suriname proberen te vernemen en voor de nodige oplossingen zorgen. Hij keert samen met zijn delegatie terug naar Paramaribo op woensdag 18 september 2019.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment