Nabestaanden en overlevenden bootramp keren huiswaarts

Source/ Image by: De Boodschap | Saturday 02 Februari 2019

De nabestaanden en overlevenden van het bootongeluk op de Coppenamerivier keren terug naar huis. Bij de emotioneel geladen tocht huiswaarts is de groep vergezeld geworden door leden van het nationaal leger. Bij de tussenstop in het dorp Kalebaskreek rolden de tranen over de gezichten van de  nabestaanden.

De groep vertrok op vrijdag 01 februari 2019 vanuit de Memre Buku Kazerne. In opdracht van de president van de Republiek van Suriname, Z.E. Desi Bouterse, hebben zij de nodige zorg en nazorg gekregen vanuit de kazerne.

De nabestaanden en overlevenden zijn in de afgelopen maand opgevangen en begeleid door verschillende overheidsinstanties. Na de overnachting te Kalebaskreek zal de reis op zaterdag 02 februari vervolgd worden naar de eindbestemming, Corneliskondre.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft zich namens de regering persoonlijk georiënteerd in dit gebied. De regering heeft, nadat zij notitie heeft genomen van het tragisch ongeval, er alles aan gedaan om het leed van de nabestaanden en overlevenden zoveel als mogelijk te verzachten en daardoor draaglijker te maken.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment