NAKS organiseert voorleesuurtjes Sranantongo op vier scholen

De organisatie voor gemeenschapswerk in Suriname NAKS organiseert, in verband met de Internationale Dag der Moedertalen, voorleesactiviteiten op een viertal scholen. Deze dag werd op 21 februari 2000 door de United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO) uitgeroepen.

Door NAKS wordt de Internationale Dag der Moedertalen gezien als een unieke mogelijkheid om het Sranantongo uit te dragen en het dichterbij onze bevolking, waaronder onze kinderen, te brengen. De scholen waarop deze voorleesactiviteiten georganiseerd worden zijn de GLO school O.S. Tammenga, en drie VOJ scholen namelijk de Graaf von Zinzendorfschool, de Hendrikschool en de A. R. Leeuwinschool

Met het voorlezen van verhalen in het Sranantongo wil NAKS onderstrepen dat het Sranantongo een belangrijke moedertaal is, die Surinamers met trots als communicatiemiddel moeten hanteren in hun dagelijks leven. NAKS zal zorg dragen voor gezellige en spannende Sranantongo voorleesactiviteiten, waarbij de kinderen van hun moedertaal zullen genieten. Ze gaan ervaren dat het een taal is die even belangrijk is als de andere talen die ze kennen of dagelijks horen. Een taal die ze niet moeten wegstoppen, maar die meer waardering moet krijgen als onderdeel van ons Surinaams cultureel erfgoed.

Op deze wijze hoopt NAKS een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en versterking van de zelfidentiteit van de schooljeugd die deelneemt.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment