Nieuwe buitenboordmotor voor stamhoofd Wayana’s

Source / Image by: De Boodschap | Tuesday 11 December 2018

Nielton Grootfaam, directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI), heeft een nieuwe 85 PK Yamaha buitenboord motor overhandigd aan het Stamhoofd der Wayana’s, Pelenapin Ipomadi. De overhandiging vond plaats op maandag 10 december op het directoraat.

Het directoraat heeft ook voedselpakketten, ten behoeve van de dorpen Linsidede en Kumakapan, overhandigd aan het stamhoofd. Die twee dorpen tellen ongeveer 25 huishoudens.

Pelenapin Ipomadi woont zelf in het dorp Kawamhakan, ook wel bekend als Anapike. De Wayana’s vormen 1 van de 4 grote Inheemse stammen in Suriname. Zij zijn voornamelijk gevestigd in het Zuid-Oosten van Suriname, aan de Lawa- en Tapanahony rivier. Deze overhandiging vond plaats in navolging van het kennismakingsbezoek van DDOI van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, in de maand november aan de dorpen Linsidede, Kawemhakan/Anapaike en Kumakapan. Bij dit bezoek is er van gedachten gewisseld met de gemeenschappen over de knelpunten binnen de gemeenschappen. Toen kwam onder andere naar voren dat de buitenboordmotor van het Stamhoofd is gestolen. En gezien het belang van transport te water tussen de dorpen, heeft het directoraat hierop ingespeeld.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment