Noersalim waarschuwt voor Fake Posts

De Fake Posts van de afgelopen dagen, waarbij bekend werd gemaakt dat 14 februari een nationale vrije dag zou zijn, is dus super fake. De afgelopen periode waren de fake post aanvallen niet alleen gericht naar de minister van Binnenlandse Zaken, maar ook andere collega-ministers zijn er vaak slachtoffer van geworden.

Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken uitte zijn bezorgdheid door aan te geven dat de nep-berichten via de sociale media nadelige gevolgen kunnen hebben binnen de samenleving. “Naarmate de verkiezingen naderen zullen er meer van deze excessen plaatsvinden, daarom is het ten strengste verboden om zich voor te doen als een bepaalde instantie zoals een ministerie”, gaf de bewindsman aan. De procureur-generaal (pg) zal worden ingelicht over de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de fake-berichten, zodat de pg-onderzoek kan doen instellen naar de identiteit van deze onruststokers en de nodige maatregelen kan treffen.

Binnen de gemeenschap zijn er heel wat vragen gerezen over de echtheid van de berichtgeving, omdat hiervoor al sprake was bij de viering van het Divali-feest; Hierbij werd niet alleen de handtekening van de minister gekopieerd, maar ook werd er niet voor geschroomd het brievenhoofd na te bootsen. Dit zorgt voor verwarring binnen de samenleving. De minister doet een beroep op de mensen die zich bezighouden met deze smaakloze grappen, om ermee op te houden. De regering zal het niet hierbij laten, maar zeker nagaan of achterhalen wie de personen zijn en de nodige maatregelen tegen hen treffen. De gemeenschap wordt op het hart gedrukt om de officiële kanalen te blijven volgen als het gaat om berichtgevingen van de verschillende ministeries of andere departementen van de overheid. De minister noemt het Nationaal Informatie Instituut (NII) het officiële overheidsinformatiekanaal. De krant is ook een betrouwbare bron van berichtgeving door de overheid.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment