Openbare- en privé oorden moeten goedkeuring bestuursdienst

Para – Exploitanten van recreatieoorden moeten een nieuwe toestemming en goedkeuring aanvragen bij de districtscommissaris van Para. Deze regel geldt nu ook voor de privé oorden met een badplaats. Na aanvraag gaat men door een traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden, die de veiligheid en hygiëne van bezoekers kunnen waarborgen.

Het bord van goedkeuring wordt duidelijk aantoonbaar aangebracht bij de ingang van het recreatieoord. Bezoekers kunnen hiermee, direct zien dat zo’n oord voldoet aan veiligheid- en hygïenisch verantwoorde voorzieningen.

Er is toestemming nodig van het districtscommissariaat om als openbare- of privé recreatieoord te kunnen functioneren. Alle geldige toestemmingen van de recreatie oorden vervallen op 14 augustus 2021. Het commissariaat stelt de oorden in de gelegenheid om vanaf dinsdag 27 juli tot en met vrijdag 07 augustus een nieuwe toestemming aan te vragen. Na aanvraag zullen de verschillende veiligheidsdiensten; de brandweer, politie, bestuursdienst, het Bureau voor Openbare Gezondheidzorg (BOG), en de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), de oorden aandoen om richtlijnen te geven voor veiligheid en hygiëne.

Volgens het Outbreak Management Team (OMT) mogen de oorden, vanaf zaterdag 24 juli 2021, onder covid-protocollen hun deuren weer openen. De COVID-brigade van het Korps Politie Suriname en de bestuursdienst, zullen controle doen op de naleving van deze protocollen. Er zullen vooralsnog geen vergunningen worden verstrekt voor openbare vermakelijkheden op de oorden.

Per 14 augustus 2021 wordt een lijst gepubliceerd van de goedgekeurde oorden. De aanwezigheid van getrainde en geüniformeerde lifeguards en een bemande EHBO-post is een verplichting op elk oord. In alle kreken en badplaatsen moeten dieptelatten worden aangebracht waarop de diepte af te lezen is en hygïenisch verantwoorde voorzieningen. Wie niet over een toestemming en goedkeuring beschikt, mag geen bezoekers ontvangen.

Bron: DC Para

Opmerkingen

mood_bad
  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname