Oppassen voor pseudo dierenartsen

Het is ons weer onder de aandacht gebracht dat er nog steeds mensen zijn die zich voordoen als dierenartsen en thuis bij u dieren behandelen. Een aantal van deze mensen zijn GEEN dierenarts en zijn dus niet bevoegd en/of bekwaam uw dieren te behandelen.

Vaak gebeurt het dat het dan zwaar mis gaat en de dieren dan na heel wat "behandelingen" door deze pseudo dierenartsen dan toch op een poli terechtkomen en het soms veel te laat is om het dier nog te redden. Soms heb je ook dat deze mensen de naam van echte dierenartsen misbruiken en zich als deze voor te doen.

Wij willen u op het hart drukken dat het laten behandelen van uw dieren door onbevoegde/onbekwame mensen niet te adviseren is. Deze mensen verkrijgen hun medicijnen ook op illegale manier en gebruiken deze zonder te weten wat de gevolgen en bijwerkingen van deze kunnen zijn voor uw dier(en).

Indien u een dierenarts aan huis wilt hebben om uw dier te behandelen kunt u nagaan met de verschillende poliklinieken als die behandelingen aan huis kunnen doen. Zoniet uw dier langsbrengen naar een polikliniek voor behandeling.

Indien u met zekerheid wilt weten als iemand een dierenarts is zou u kunnen bellen met het onderdirectoraat Veeteelt van het ministerie van LVV die de registratie van dierenartsen in Suriname bijhoudt of via de FB pagina van Dierenpoli Noord een berichtje sturen.

Op deze manier willen wij verder helpen om de gezondheid van uw dieren te waarborgen.

Wij vragen hierbij dan ook uw medewerking om dit bericht verder te delen en op deze manier deze praktijken in te dammen.

 

 

Henk Abrahams Stichting – Hier hebben wij het al tientallen jaren over. Zelfs klachten ingediend bij de Veterinaire Inspectie. Wij zijn heel blij dat een dierenpoli deze mededeling doet. Een animal health controller is geen dierenarts. Een dierenarts assistent is geen dierenarts. Laat u zich niet misleiden.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment