Packed and Ready Tours: Centraal Suriname Natuurreservaat

De echte wildernis

Het overgrote deel van het Centraal Suriname Natuurreservaat is een dichte, ondoordringbare wildernis. Een bezoek aan dit deel van de jungle is een uitdaging, maar enorm de moeite waard!

Het is een totaal onbewoond, prachtig ongerept paradijs in het diepe binnenland van Suriname. Vind hier machtige stroomversnellingen, rivieren en kreken en savanne landschappen. Als dat nog niet genoeg is, kan je hier ook oerbos met een fantastisch panorama uitzicht vanaf heuvelruggen en bergrichels vinden.

De meest bezochte plaats in het park is Raleighvallen. De Raleighvallen zijn een serie stroomversnellingen in een natuurgebied in het binnenland. Hier vindt u een lage, lange trap met waterval. Tijdens uw verblijf of vakantie in Suriname mag een reis naar de Voltzberg in het Raleighvallen Natuurreservaat niet ontbreken. De uitdaging is het beklimmen van de Voltzberg. Een wandeling van twee uur heen, beklimming van een half uur, weer afdalen en twee uur terug lopen. Een pittige klus in de tropische hitte, maar zeer de moeite waard. Het resultaat: Een geweldig uitzicht over de jungle!

Na de terugweg, kunt u de rivier inspringen. ’s Avonds kunt u op de rotsen genieten van de sterren om daarna lekker te slapen in hangmatten met het geluid van krekels, kikkergeluiden en brulapen om ’s ochtends wakker te worden van vogelgezang.

Ook aan de planten en dierenliefhebbers blijkt deze jungle heel wat te bieden. Iets minder dan de helft van al de planten en dieren die in deze jungle voorkomen, zijn alleen in de Guianas te vinden. De bergbossen en laaglandbossen bevatten een hoge diversiteit aan planten. De dieren van het reservaat zijn typerend voor de regio en omvatten de jaguar, het reuzengordeldier, de reusachtige rivierotter, de tapir, de luiaards. Ook mag u uitkijken naar 400 vogelsoorten zoals harpy eagle, Guianan cock-of-the-rock en scarlet macaw.

Al met al biedt dit deel van de jungle heel wat plezier voor uw ogen. De jungle zal u ook uitdagen in doorzettingsvermogen om uiteindelijk het mooiste van zich te laten zien.

Related Links

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment