Parlementaire delegatie participeert aan ACP-EU JPA vergadering

Source/ Image by: De Boodschap | Wednesday 28 November 2018

Een parlementaire delegatie neemt aan de 36 ste ACP-EU vergadering in Cotonou, Benin. De delegatie bestaat uit de leden: André Misiekaba,delegatieleider tevens vaste vertegenwoordiger van de ACP/EU, Dew Sharman en Grace Watamaleo. De leden nemen van woensdag 28 november tot en met woensdag 5 december 2018 deel aan de vergadering.

Deze parlementaire vergadering brengt gekozen vertegenwoordigers van de Europese Gemeenschap, leden van het Europees Parlement en de gekozen vertegenwoordigers van de staten in Afrika, het Caribisch gebied en de Stille Oceaan (ACS-landen) samen.

Het Cotonou-akkoord legt de samenwerking tussen de Europese Unie en de ACP-landen vast. Het is het belangrijkste Europese instrument voor ontwikkelingssamenwerking, omvat hulpmiddelen en regelt de handels- en politieke relaties tussen de Europese Unie (EU) en haar partnerlanden.

Suriname is lid van de Afrikaanse, Caribische and Pacifische Staten (ACP). De ACP-landen hebben een formele samenwerking met de EU (Cotonou- Overeenkomst).

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment