Persbericht: DA’91 viert 28-jarig bestaan

DA’91 zal op 10 maart a.s. haar 28 ste jaardag herdenken. In het kader hiervan zal de partij een bijzondere vergadering beleggen in de zaal van Art Lab aan de Gemenelandsweg 194.

De slogan voor deze vergadering is: DA’91: Politiek Tra Fasi dati Sranan no Lasi. Het thema: “Wat heeft Suriname nodig, wat heeft de burger nodig” zal door verschillende sprekers belicht worden.  In het jaar 2018 koos de partij deze bijzondere vergadering te houden in het ressort Rainville. Dit jaar is het in het ressort Welgelegen!

Na het officieel gedeelte zal er ruimte zijn om informeel van gedachten te wisselen onder het genot van een hapje en drankje.

Het Democratisch Alternatief '91 ( Democratisch Alternatief '91 , DA'91) is een liberale partij in Suriname met als voorzitter Angelic del Castilho. DA '91 werd geproclameerd op 10 maart 1991 en was toen partij combinatie, bestaande uit vier politieke partijen, waaronder het Alternatief Forum ( opgericht in Augustus 1990) . De combinatie behaalde 9 zetels in de verkiezingen van 1991. In 2008 veranderde het Alternatief Forum haar naam in Democratisch Alternatief 91 (DA’91). Van 2005 tot 2010 participeerde DA’91 in de regering Venetiaan.

Zij hadden de leiding over het ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking en de Surinaamse Ambassade te Jakarta, Indonesie. In 2015 participeerde DA’91 aan de verkiezingen als onderdeel van de partij-combinatie V7. DA’91 is 25 jaar onafgebroken vertegenwoordigd geweest in de DNA. DA’91 is de enige Surinaamse politieke partij waar een vrouw tot voorzitter is gekozen door de structuren conform de Statuten. Corruptie bestrijding, goed bestuur en kandidaten met een onbevlekt verleden hebben altijd centraal gestaan in de opstelling van de partij. De partij is ook bekend vanwege haar gedurfde issues zoals het Monetair Accoord, De Gemenebest Relatie evenals een efficiente en kleine overheid. Alle burgers, die op welke wijze dan ook wensen bij te dragen aan de bouw van onze nieuwe republiek,  zijn uitgenodigd om deze bijzondere vergadering bij te wonen en zich aan te sluiten bij Team Suriname.

DA’91 Publiciteitsdienst

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment