Pilotproject Warm Welcome Suriname goed ontvangen

Source by: De Boodschap | Thursday 27 December 2018

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) heeft samen met de NV Luchthaven Beheer, de Suriname Hospitality and Tourism Association (SHATA) en het Directoraat  Cultuur als partners van het eerste uur een traject  uitgezet  voor het  vergroten van de “customers experience” in  Suriname.  Dit traject is  slechts een deel van de  serie activiteiten in het kader van het stimuleren van de toerisme sector en het positioneren van Suriname als  toerisme destinatie.

Op donderdag 20 december j.l. is gestart met een pilot project ‘Warm Welcome Suriname’. Gasten op de drukke SLM en KLM route zijn warm ontvangen op de Johan Adolf Pengel luchthaven. De reizigers waren over het algemeen blij en verrast met de wijze waarop ze werden begroet. Dit gebeurde compleet in de traditionele klederdracht en Surinaamse muziek. Het doel hiervan is om de gasten gelijk bij aankomst het Surinaams gevoel te geven terwijl de “afhalers” konden genieten van muziek van de Inheemse groep Maraisa en de Brassband The Melody Makers.

Uit de reacties van de passagiers is duidelijk te merken dat de ontvangst een succes was. Een mevrouw gaf aan, dat nergens ter wereld toeristen zo zijn verwelkomd op de luchthaven. Een andere reiziger gaf aan, dat dit vaker moet gebeuren. Een Guyanese reiziger noemde het ‘’exeptional’’. Vrijwel alle toeristen gaven aan, dat bezoekers een positief beeld krijgen van Suriname en zich gelijk welkom voelen. Elke dag van de week in de maand december zullen lokale artiesten en muziekgroepen de toeristen verwelkomen.

Dit “customer experience” traject bestaat uit de diverse facetten, beginnende bij het boeken van de ticket en de reis naar Suriname. Vervolgens is de ervaring van de bezoeker op de airport en andere grensposten cruciaal.  Het Nationaaal vervoersbedrijf (NVB) en de stichting Suriname Heritage en de United Tourguides Suriname (UTGS) ondersteunen dit project. Meerdere partners zijn van harte  welkom om het geheel succesvol maar voornamelijk duurzaam aan te pakken.

Gedurende het heel jaar zullen op nationale feest- en herdenkingsdagen, kleine muziek- en creatieve groepen optreden voor het arriverend publiek op de internationale luchthaven. Deze activiteit gaat ook gepaard met werksessies in customer service ten behoeve van de  luchthaven dienstverleners, alsook  het regulier uitvoeren van een bezoekersonderzoek.

De lessen  uit deze pilot fase moeten leiden tot het verduurzamen van de customer experience bij aankomst. Het is een publiek private aanpak, waarbij zowel de overheid als het bedrijfsleven een bijdrage leveren. Dit kan vanuit commercie, als ook vanuit maatschappelijk verantwoord ondernemen beleid.

Dit traject heeft verder de volgende voordelen:

  • De creativelingen in toonkunst  met name jongeren) hebben een  podium voor nationaal als internationaal publiek.
  • Partners en sponsors hebben de mogelijkheid hun product/dienst te promoten.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment