Politie introduceert nieuwe maatregelen

Source/ Image by: De Boodschap | Thursday 10 Januari 2019

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft dit jaar enkele nieuwe maatregelen geintroduceerd om ondermeer de orde en rust in de samenleving te vergroten. Een van de zaken om de gemeenschap tegemoet te komen is de introductie van het whatsappnummer 8744580 van de digitale recherche. Op dit nummer kan de samenleving video en fotomateriaal van strafbare feiten delen met de politie waardoor opgetreden kan worden.

Om de orde in de binnenstad verder te verhogen is Regio Paramaribo begonnen met het beboeten van foutparkeerders. De maatregel is noodzakelijk om ervoor te zorgen automobilisten dusdanig parkeren dat het overige verkeer geen belemmering of hinder ondervindt. Zij die zich niet storen aan de maatregel riskeren wegslepen van hun voertuig en een geldboete. Dit geldt ook voor bromfietsers. Dit zegt majoor Letitia Pinas van de afdeling Public Relations van het KPS aan het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Ook voor dit jaar staat criminaliteitsbestrijding centraal bij de werkzaamheden van het korps, waardoor de gemeenschap zich steeds veilig voelt zegt majoor  Pinas. Een van de zaken waarmee de politie en wel de afdeling Automatische Nummerregistratie Systeem druk bezig is dat de verkeersvonnissen worden uitgevoerd. Er is per 15 december een nieuwe methode ingevoerd welke inhoudt dat er ook controle uitgevoerd wordt op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Zij die hun boete nog niet hebben voldaan kunnen die aldaar afhandelen. Enkele vertrekkende passagiers zijn reeds met deze maatregelen geconfronteerd en hebben keurig hun boeten betaald, laat majoor Pinas weten.

De majoor ging ook in op de veiligheidskwestie in december 2018. Volgens haar is de feestperiode door de verhoogde surveillance zonder al te veel calamiteiten verlopen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment