President Bouterse decoreert koning Otumfuo Osei Tutu II

Source / Image by: De Boodschap | Monday 26 November 2018

President Desiré  Delano Bouterse heeft ter afsluiting van de viering van 43 jaar srefidensi in Saramacca, de koning van de Ashantistam in Ghana, Otumfuo Osei Tutu II, gedecoreerd tot drager van het Grootlint in de Ereorde van de Gele Ster. Hiernaast zijn diverse prominenten uit het district Saramacca gedecoreerd voor hun inzet om hun district en Suriname tot grotere hoogtes te brengen.

De koning van de Ashantistam bedankte president Bouterse voor de onderscheiding. Hij gaf in zijn toespraak aan dat Suriname in de 43 jaar dat het onafhankelijk is reeds veel heeft bereikt. Suriname is naar zijn zeggen niet alleen een multicultureel land, maar ook een goede vriend van de Republiek Ghana. De koning wilde langer in ons land vertoeven, maar gaf aan dat hij en zijn delegatie vandaag al terug vliegen naar Ghana.

Volgens de Ashanti’s is het gebruikelijk dat zij bij elk officieel bezoek een presentje achterlaten. Dit ter herinnering dat zij op bezoek zijn geweest. De president kreeg van de delegatie een culturele klederdracht als aandenken. Het werd de president ter plekke omgedaan.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment