President Bouterse heeft bilateraal onderhoud met President Kenyatta

De president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse heeft een bilateraal onderhoud gehad met zijn Ambtgenoot van Kenia, Z.E. Uhuru Kenyatta.

Dit onderhoud, op dinsdag 26 november 2019, vond plaats bij de Government Statehouse. President Bouterse is op maandag 25 november vertrokken naar China voor een staatsbezoek en maakte onderweg naar China een tussenstop in Kenia.

In het bilateraal onderhoud kwam aan de orde de noodzaak om zowel bilateraal alsook sub- regionaal en multilateraal samen te werken.

Ook werd besloten dat op het niveau van de ministers van Buitenlandse Zaken de bilaterale agenda concreet ter hand zal worden genomen.

Beide presidenten bleven lang stil staan bij zaken het milieu rakende en de gevolgen van klimaatsverandering.

In dit verband betuigde president Bouterse de president van Kenia medeleven namens de Regering en het Surinaamse volk vanwege de recente overstromingen, waarbij reeds meer dan 45 personen het leven lieten.

Tenslotte werd door beide presidenten bevestigd dat de Afrikaanse en Caraïbische Regio vanwege de culturele en historische band de verplichting heeft hechter met elkaar te moeten samenwerken, teneinde de integratie te bewerkstelligen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment