President brengt bezoek aan ressort Kabalebo

De president van de Republiek Suriname Desiré Delano Bouterse, is momenteel in het ressort Kabalebo en wel in het inheemse dorp Apoera. Tijdens dit bezoek ontvangt het staatshoofd verschillende organisaties en werkgroepen om knelpunten en oplossingsmodellen te bespreken met betrekking tot vraagstukken in het gebied.

Kapitein Carlo Lewis van Apoera zegt dat het een vruchtbaar gesprek is geweest. Hij blikt tevreden terug en is blij dat zaken van het gebied met de president zijn besproken. Een van de knelpunten is de weg van Apoera naar Washabo. De president belde volgens Lewis meteen met de verantwoordelijke om harde afspraken te maken.

In september zal Baitali van start gaan met het asfalteren van de weg van Apoera naar Washabo. Vanaf heden tot september zullen er werkzaamheden voorafgaand aan de asfaltering worden verricht. Verder geeft het dorpshoofd aan dat ze een motto hebben: ” give us the tools en dan voeren we uit. Nu wij de tools hebben gaan wij samen met de nieuwe districtscommissaris Joanna Aroepa er hard tegenaan. Er is ook aandacht gevraagd voor de weg van Apoera naar Nickerie, die ontwikkeling moet brengen voor onder andere het  onderwijsproces, de gezondheidszorg en handel.

President Bouterse heeft verder ook gesproken met onder andere de vrouwenorganisatie die zich bezighoudt met het verwerken van krappa olie, sportorganisaties, leerkrachten en individuen. De delegatie keert op zondag 17 maart terug naar Paramaribo.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment