President Chan Santokhi ontvangt de Pravasi Bharthiya Samman award

Paramaribo – Gisteren heb ik de Pravasi Bharatya Samman Award, uit handen van de Indiase ambassadeur ontvangen. Deze prestigieuze award, is aan mij toegekend door de president van de Republiek India, Zijne Excellentie Ram Nath Kovind.

De Pravasi Bharatiya Samman Award is de hoogste onderscheiding, die wordt toegekend aan een niet-ingezeten Indiër, een persoon van Indiase afkomst. Als president van de Republiek Suriname, zelf van Indiase afkomst, voel ik de diepe band tussen onze twee naties. Net als India, zijn ook wij een multicultureel land.

De historische band met India, en de inspiratie, die is opgedaan met de geweldloosheidsfilosofie van de Grote Mahatma Gandhi, hebben geresulteerd in de formulering van een politieke filosofie in Suriname: The Fraternization Ideology.

Het is mede aan deze ideologie van verbroedering te danken, dat Suriname geen noemenswaardige raciale onrust heeft gekend. De verbroederingsideologie werd uitgebreid naar het Harmoniemodel voor de Surinaamse samenleving.

Het was een proces, van het leggen van de basisvoorwaarden, van het vormgeven van onze natie. Deze erfenis van onze voorouders uit India vereist, dat we eigenbelang vervangen door nationaal belang, zonder het belang van onszelf te minimaliseren. En dit landsbelang, is het huidige beleid van deze regering.

Dit kabinet kijkt naar een toekomst, waar iedereen weer kan genieten van dit prachtige land. Als natie voelen we een sterke band met India en hoop ik in de nabije toekomst een nog nauwere samenwerking te hebben.

Bron: Kabinet van de President / Chan Santokhi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 / 
Social Suriname

Inloggen

Bericht versturen

Mijn favorieten