President Santokhi brengt bezoek aan Guyana

Bezoek van zijne Excellentie CHANDRIKAPERSAD SANTOKHI, PRESIDENT VAN DE REPUBLIEK SURINAME
Op uitnodiging van Zijne Excellentie Dr. Mohamed Irfaan Ali, President van de Coöperatieve Republiek Guyana, zal Zijne Excellentie Chandrikapersad Santokhi, President van de Republiek Suriname een vierdaags Officieel Bezoek brengen aan de Coöperatieve Republiek Guyana, van 17 augustus – 20 augustus 2021.

Dit officiële bezoek volgt op het bezoek van Zijne Excellentie Dr. Mohamed Irfaan Ali aan de Republiek Suriname in november 2020, waarbij de twee presidenten het Guyana-Suriname Strategic Dialogue and Cooperation Platform (SDCP) lanceerden.
Zij zullen de tot dusver geboekte vooruitgang in het kader van dat mechanisme evalueren op het gebied van coördinatie van het buitenlands beleid en politieke dialoog, milieu, gezondheid, infrastructuur en vervoer, landbouw, immigratie, douane, veiligheid en versterking van de particuliere sector.

De twee presidenten zullen ook prioritaire kwesties op de CARICOM-agenda bespreken, evenals de economische en sociale gevolgen van de COVID-19-pandemie voor hun landen.

Deze aanhoudende betrokkenheid tussen presidenten Ali en Santokhi getuigt van hun gedeelde visie en inzet om de collectieve energie van de twee landen samen te brengen ten behoeve van de burgers van beide landen en de regio als geheel.
Zijne Excellentie President Santokhi zal worden vergezeld door Hare Excellentie Mevr. Mellisa K. Santokhi-Seenacherry, First Lady van de Republiek Suriname en een delegatie bestaande uit Z.E. Ambassadeur Albert R. Ramdin, Minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Zaken en Internationale Samenwerking, Z.E. David Abiamofo, Minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Z.E. Parmanand Sewdien, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij, H.E. Riad Nurmohamed, minister van Openbare Werken, Z.E. Albert E. Jubithana, Minister van Transport, Communicatie en Toerisme, vertegenwoordigers van de Staatsolie Maatschappij van Suriname en leden van de particuliere sector.

Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking
14 augustus 2021

Bron: Office of the President Guyana

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname