Psychisch gestoorde man valt politieambtenaar aan met een houwer

De 32-jarige Kenneth, Dikan is op maandag 18 februari neergeschoten door een politieambtenaar te Albina. Dit nadat hij waarschuwingsschoten genegeerd had.

De politieambtenaar begaf zich naar een pinautomaat op de hoek van de Luitenant Weyneweg en de Struikenstraat. Bij die gelegenheid zag hij dat de automaat werd vernield door Dikan door daarop in te kappen met een houwer. Toen de wetsdienaar Dikan zover wilde krijgen om te stoppen met de vernieling keerde Dikan zich tegen hem. Hij ging daarbij met de houwer op de politieman af.

De politieambtenaar loste eerst waarschuwingsschoten met zijn dienst vuist vuurwapen af, alvorens gericht op Dikan te schieten. Dit tot noodzakelijke verdediging van zijn eigen lijf. Dikan raakte zodanig gewond dat hij ter plaatse is overleden. Een ingeschakelde arts stelde de dood van Kenneth, Dikan officieel vast.

Kenneth, Dikan was een psychisch gestoorde man wiens moeder zich over hem ontfermde. Kenneth werd vaker tijdens zijn agressieve buien met assistentie van de politie van Albina gebracht naar de lokale arts of het Psychiatrische Centrum Suriname voor medische behandeling.

De pinautomaat is zodanig vernielt dat het buiten werking is.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment