Publiek geniet van Srefidensiviering te Saramacca

Source / Image by: De Boodschap | Sunday 25 November 2018

Surinamers en anderen zijn vanuit heinde en verre getogen naar het district Saramacca om deelgenoot te zijn van de Srefidensiviering. Langs de geplaatste dranghekken zijn er enthousiaste jonge en oude gezichten te zien. “Ik feliciteer iedereen van harte met drie en veertig jaar onafhankelijkheid” galmt de stem van de Master of Ceremony uit de muziekspeakers.

De verschillende troepen staan gereed om te starten met het defilé op deze gedenkwaardige dag. Verschillende gasten hebben intussen plaatsgenomen op de tribune. Onder deze gasten is, behalve de hoogwaardigheidsbekleders, ook de speciale gast van de president van de Republiek Suriname, Desiré Delano Bouterse, de koning van de Ashanti stam in Ghana, Otumfuo Osei Tutu.

Na de aankomst van het staatshoofd van de Republiek Suriname volgt de inspectie van de troepen. De president, die ambtshalve ook opperbevelhebber is, verscheen in militair tenue. Het publiek reageerde zichtbaar verrast op de verschijning van het staatshoofd.

Opmerkelijk is de unieke samenwerking van de Algemene Televisie Verzorging (ATV) en de Surinaamse Televisie Stichting (STVS). Voor het televisieverslag is er een gezamenlijke presentatie van de presentatoren van deze twee mediabedrijven.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment