Renzo Tjon A Joe tiende in World Cup Budapest

Renzo Tjon A Joe is vrijdag vierde geworden in heat acht tijdens de World Cup-etappe van Budapest. Op de 50 meter vrije slag, waaraan 95 zwemmers meededen, tikte de Surinamer aan in 22,79 seconden, goed voor de tiende plaats overall. Hij drong daardoor wel niet door tot de finale van acht man.

Maxim Lobanovskij van Hongarije (22,29 seconden) en zijn landgenoot Szebasztian Szabo (22,51) werden eerste en tweede in heat acht. De derde plek was voor Jonathan Tan van Singapore (22,63) waarna Tjon A Joe volgde. De Hongaren en Tan plaatsten zich wel voor de finale. De Rus Vladimir Morozov kwalificeerde zich als snelste voor de eindstrijd; hij won heat 10 in 21,99 en was de enige die onder de 22 seconden dook.

Volgens de website van de Fina moet Tjon A Joe zaterdag de 100 meter vrije slag zwemmen. Op het koningsnummer is hij ingedeeld in de negende van tien series. Met de wedstrijd in Budapest, de vierde in de Fina World Cup-reeks, luidde Tjon A Joe zijn Olympisch seizoen in. Voordat hij naar Hongarije afreisde was hij op Trinidad en Tobago, waar hij trainde met zijn goede vriend en rivaal Dylan Carter. Tjon A Joe zal ook meedoen aan de World Cup Berlijn, die van 11 tot en met 13 oktober plaatsvindt in Duitsland.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment