RUBiS binnenkort nieuwe brandstofleverancier

Source / Image by: De Boodschap | Friday 23 November 2018

RUBiS West Indies Limited, zal binnenkort een nieuwe brandstofleverancier zijn in Suriname. Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme heeft op woensdag 21 november 2018, Angelique Tjang-A-Sjin, financieel beheerder van RUBiS ontvangen voor een uiteenzetting over dit bedrijf.

Tijdens het gesprek heeft Tjang-A-Sjin aangegeven dat er thans een terminal wordt gebouwd, waarbij er drie brandstofopslagtanks worden opgezet voor diesel en unleaded. RUBiS heeft een investering van ruim USS 15.000 gedaan. Het voorlopig personeel bestaat uit zeven personen.

Minister Tsang juicht elke speler op de markt toe en sprak de hoop uit dat dit bedrijf de brandstofprijzen laag kan houden. Volgens RUBiS is dat wel mogelijk daar de vrachtkosten minder zullen zijn, omdat dit bedrijf zelf over schepen beschikt. Er zijn wel enkele knelpunten waarmee RUBiS geconfronteerd is, maar de bewindsman heeft toegezegd deze verder te zullen bespreken, om zo de nodige oplossing daarin te brengen.

Het ministerie van HI & T juicht het toe dat er een nieuwe speler op de brandstofmarkt komt en zal erop toezien dat middels eerlijke concurrentie de prijzen voor brandstof beheersbaar blijven voor de Surinaamse gemeenschap.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment