Scholieren Saramacca krijgen voorproefje Srefidensi viering

Source / Image by: De Boodschap | Saturday 24 november 2018

Een viertal openbare VOJ-scholen in Saramacca hebben een voorproefje gehad van de Srefidensie viering. Het kapel van het Korps Penitentiaire Ambtenaren heeft op aangeven van de commissie die belast is met de voorbereidingen opgetreden op de scholen.

“We zijn aangenaam verrast met dit optreden”, zegt schoolleidster Kassan van de openbare school te Calcutta. Ze vindt het besluit van president Desiré Delano Bouterse om steeds een ander district aan te doen met Srefidensi-viering geweldig. Wij bewoners van Saramacca kijken ernaar uit.

Kassan spreekt de hoop uit dat de Ashanti koning uit Ghana, die de activiteiten in Saramacca zal bijwonen, onder de indruk zal zijn van de positiviteit in het district. Verder hoopt zij dat de koning meeneemt de eenheid, vrede en harmonie die ook in Saramacca te vinden is.

Suriname viert haar 43ste Onafhankelijkheidsdag aanstaande zondag in het district Saramacca.  Vanaf 23 november is er een aanvang gemaakt met activiteiten in aanloop naar de viering van 25 november.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment