SEH voorbereid op december drukte

Source/ Image by: De Boodschap | Saturday 29 December 2018

De Spoedeisende Hulp (SEH) is voorbereid op de te verwachte drukte die er rond de maand december heerst. Om de drukte aan te kunnen wordt rond deze periode extra personeel en materiaal ingezet. Mireya Rodriguez, waarnemend medisch hoofd van de SEH zegt in het gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat op deze medische afdeling overwegend patiënten binnenkomen met een acuut probleem.

Volgens Rodriguez komen er ook huisartsen gevallen binnen bij de spoedeisende hulp. In de maand december komen er vaak vuurwerk ongelukken voor. Daarnaast worden er aanrijdingen en de normale ziektebeelden geregistreerd.  Verder geeft ze aan dat 1 januari statistisch gezien de drukste dag is van de feestperiode. Wat de oorzaak hiervan is, is niet duidelijk. Mensen hebben waarschijnlijk zodanig gefeest dat ze met allerlei klachten binnenkomen, zegt het waarnemend medisch hoofd. Rodriguez prijst zich wel gelukkig dat er een lichte afname te zien is in het aantal ongevallen dat bij de SEH binnen komt. Dit is te zien aan de gepresenteerde cijfers van de afgelopen jaren. Per 28 december 2018 heeft de spoedeisende hulp volgens haar geen vuurwerk ongelukken genoteerd. Ze is blij met het tot nu toe uitblijven van vuurwerkongevallen. Wel is ze niet te spreken over het feit dat er zich in 2017 ongelukken onder kinderen (negen van de twaalf) hebben voorgedaan.

Rodriguez roept de samenleving op met mate te drinken en de kinderen zo ver mogelijk van vuurwerk af te houden. Voor 2019 hoopt ze dat minder mensen ziek worden en dat de drukte op de SEH zal afnemen.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment