Staatsolie-directeur Rudolf Elias: “Een moment waar we naar toe hebben geleefd”

De recente olievondst voor de kust van Suriname is volgens Staatsolie-directeur Rudolf Elias een moment waar de Surinaamse oliemaatschappij naar toe heeft geleefd.

De directeur zat op dinsdag 7 januari samen met president Desiré Bouterse en de overige regeringstop aan de tafel om het goede nieuws aan de gemeenschap bekend te maken. Hij spreekt van een prachig moment voor het bedrijf. Hieronder het statement van directeur Elias zoals dinsdag uitgesproken:

“Het is een prachtig moment voor Staatsolie. Het is een moment, waar we als Staatsolie heel lang naar toe hebben geleefd, waar we in principe al vijf jaar voor werken, dat we onszelf ready maken voor zo een grote olievondst. Ik ben herhaaldelijk in de pers geweest en bij herhaling heb ik gezegd: “ik weet niet wanneer, ik weet alleen dat het gaat komen.” Wij weten het al een tijdje dat er mooie olie gevonden is, we wisten niet of er inderdaad een discovery was. Ze (redactie NII: Apache/Total) hebben het vandaag announced. Dat is natuurlijk prachtig nieuws. Ik heb er niet veel aan toe te voegen want in het persbericht (zie onderstaande link) staat in principe al alles. Het enige wat ik zeg is: “Ze zijn nu bezig in Sapakara, dat is 16 kilometer verder als waar ze vandaag hebben geboord. Laten we kijken of we net als Guyana ook discovery after discovery krijgen.” Het is natuurlijk prachtig, zoiets, en ik denk dat na vandaag Suriname niet nooit meer hetzelfde zal zijn, maar laten we wel niet….(applaus). Het is vooral voor me kinderen en kindskinderen dat ik blij ben en we moeten er natuurlijk voor zorgen dat de welvaart terecht komt voor de lange toekomst.”

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment