Staatsolie lanceert Supplier Registration Portal Suriname

Source/ Image by: De Boodschap | Saturday 02 Februari 2019

Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft  het Supplier Registration Portal Suriname (SRP) gelanceerd. Dit vond plaats op 31 januari 2019. Via dit portaal zullen bedrijven die zich registreren volledig op de hoogte blijven van de olie-exploratieactiviteiten in het offshoregebied.

Het Supplier Registration Portal Suriname (SRP) is een concreet resultaat van het Industrial Baseline Study (IBS) die Staatsolie en zijn offshore-partners in 2018 hebben laten uitvoeren. Het IBS heeft in kaart gebracht waar het bedrijfsleven nu staat indien zij goederen en diensten wensen te leveren aan de offshore-industrie.

Het SRP is opgezet door de internationale consultant DAI Global Inc. Staatsolie is beheerder van het portaal en DAI ondersteunt daarin. Het SRP Suriname is gratis en alleen toegankelijk voor bedrijven die zich registreren. Het portaal heeft in deze fase waarin de offshore-olieindustrie in Suriname zich bevindt een informatieve functie. Via dit platform zullen geregistreerde bedrijven op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in offshore Suriname. In de volgende fase zal het portaal hoofdzakelijk worden gebruikt door de offshore contractors en hun sub-contractors om makkelijk de lokale leveranciers te kunnen identificeren.

De lancering van het Supplier Registration Portal Suriname is een eerste stap bij het voorbereiden van het Surinaams bedrijfsleven op een offshore-olievondst.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment