Start trainingen front office en keukenassistent in Commewijne

Commewijne – De Suriname Hospitality and Tourism Training Center (SHTTC), een werkarm van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), is gestart met een 10-daagse training van de vakken Front Office en Keukenassistent. Deze trainingen zijn onderdeel van het Basic Needs Trust Fund (BNTF) project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen”, met als doel het versterken en/ of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen. De trainingen zijn gestart op 22 november 2021 te Commewijne.

Rabin Boeddha, waarnemend directeur van de SHTTC, heeft aangegeven dat het een bijzonder moment is voor Commewijne met de start van deze trainingen. Bij het succesvol afronden van de trainingen kunnen de cursisten ervoor zorgdragen dat er een enorme ontwikkeling komt in de horeca sector van het district. Boeddha heeft de jongeren de moed ingesproken om de kansen met beide handen aan te grijpen en met de opgedane kennis en vaardigheden een positie te verzekeren op de arbeidsmarkt.

Districtscommissaris (DC) Mohamedsafiek Rajab en Evert Karto, lid van De Nationale Assemblee, hebben te kennen gegeven dat Commewijne een aantrekkelijk district is voor de toeristen en de start van deze trainingen een stap in de goede richting is in de horeca sector. Zij hebben beduid dat de cursisten, met de juiste vaardigheden en skills, het district naar een hoger niveau kunnen tillen. Ook Genti Mangroe, directeur Jeugdzaken, heeft de cursisten bemoedigd om zich volledig in te zetten en de trainingen succesvol af te ronden. Mangroe heeft de cursisten ingelicht dat zij met een behaald certificaat kunnen solliciteren naar de horeca ondernemingen of zelf een kleine onderneming starten.
Minister Rishma Kuldipsingh van AW&J heeft aangegeven trots te zijn op de cursisten met de deelname aan de trainingen. Kuldipsingh heeft te kennen gegeven dat het ministerie middels het verzorgen van kosteloze trainingen aan de jeugd, hen voorbereid op de arbeidsmarkt. Met de aangeleerde vaardigheden hebben zij de basis tools voor het opzetten van een eigen onderneming. De bewindsvrouwe heeft aangeduid dat zelfredzaamheid prioriteit geniet binnen het beleid van het ministerie waarbij de vakscholen een belangrijke rol spelen. Verder heeft zij de jongeren ook moed ingesproken om zich in te zetten en de trainingen succesvol af te ronden.

Paramaribo, 22 november 2021

Communicatie Unit
Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 / 
Social Suriname

Inloggen

Bericht versturen

Mijn favorieten