Sterke toename kabeldiefstal bezorgt EBS en klanten schade

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) is de afgelopen maanden herhaaldelijk doelwit van koperdieven. Tijdens controle van het elektriciteitsnet en naar aanleiding van klachten van klanten, is geconstateerd dat het aantal gevallen waarbij elektriciteitskabels worden gestolen door koperdieven, is toegenomen.

In de afgelopen 4 maanden hebben zich rond de 12 gevallen van kabeldiefstal, voorgedaan in Paramaribo en omstreken. Het is bekend dat de meeste van deze gevallen worden gepleegd bij bedrijven, grote supermarkten of houtzagerijen. Deze sluiten na een bepaald tijdstip, waardoor de stroomonderbreking als gevolg van de kabeldiefstal, pas de volgende dag wordt opgemerkt. De wijze van doorknippen van de kabels en het slopen daarvan, getuigen van professioneel werk.

Het onrechtmatig wegnemen van elektriciteitskabels en andere netdelen is niet alleen een ernstige overtreding, maar lijdt tot enorme financiele en materiele schade voor het bedrijf en de klant. De EBS keurt deze handeling ten strengste af, en doet een dringend beroep op de samenleving om elke verdachte handeling aan het elektriciteitsnet door derden en bij constatering van elke vorm van vandalisme of diefstal van netdelen, dit meteen door te geven aan de EBS en de politie. Dit kan op de volgende manieren:

  1. Telefonisch door te bellen naar ons Klant Contact Center op het telefoonnummer 175.
  2. Via de EBS Facebook pagina
  3. Persoonlijk op elke dienstencentrum van de EBS
  4. Via de politie.

Bron: EBS

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname