Stop Kinderarbeid In Suriname!

Source / Image by Stop Kinderarbeid SU | Thursday 22 November 2018

Het is niet leuk, maar hier is voor geen enkele automobilist een ontkomen aan. Ze staan er. Nee, ze dwarrelen als bonte vrolijke vlindertjes. Tussen en langs de wagens. Tikken op de ruiten. Het verkeerslicht springt op groen en de file auto’s trekt op.

Rijdende autobanden. Decimeters langs de kinderen. Zij zelf lijken het niet erg te vinden. Zou dit verboden moeten worden? Er zijn mensen die vinden van niet. Vaak uit eigen ervaring argumenterend: ‘Als kind moest ik zelfs huis aan huis droge vis verkopen en het heeft mij helemaal geen kwaad gedaan vandaag ben ik leerkracht/ondernemer/parlementariër…’ Is het dan verkeerd als kinderen knippa’s verkopen? Nee of ja? Hoe weet je dat zeker? Er is een nieuwe wet in Suriname genaamd de :Wet Arbeid Kinderen en Jeugdige Personen (S.B. 2018 No. 76)

Deze wet zegt dat Kinderarbeid arbeid is die schadelijk is voor het kind. Gezien de gevaren waar kinderen aan blootstaan midden in het verkeer, is knippa verkopen geen kinderwerk maar kinderarbeid. Als samenleving moeten we ernaar toewerken om kinderarbeid zoveel mogelijk te bestrijden. Wilt u kwetsbare kinderen helpen? Koop dan alvast geen knippa’s bij een stoplicht, want de gevolgen van kinderarbeid zijn niet alleen nadelig voor de knippaverkopertjes zelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele samenleving. Er zijn andere manieren waarop deze kinderen kunnen worden geholpen. Daar gaan we voor. Knippa verkopen is geen oplossing. Op naar zero kinderarbeid in Su!

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment