Suriname wacht op komst Ashanti koning

Source / Image by De Boodschap | Thursday 22 November 2018

Suriname staat in de startblokken om koning Osei Tutu II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana, te verwelkomen. De koning arriveert op 22 november in ons land en zal de ere gast zijn van president Desiré Delano Bouterse, tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname, op 25 november 2018. Koning Osei Tutu-II van het Ashanti-koninkrijk in Ghana is een zeer bijzondere man in zijn land. Hij staat bekend om het verzoeningsproces in zijn regio, dat eeuwen duurde, welke hij heeft kunnen bijleggen. De Koning heeft vanwege zijn economisch inzicht gebieden tot ontwikkeling weten te brengen, door het stimuleren van lokaal ondernemerschap.

“Suriname gaat het lidmaatschap formaliseren met de African Union. Dit bezoek is significant voor Suriname, vanwege onze cultuur en Surinamers die affiniteit hebben met West-Afrika, met name Ghana”, vertelt minister Yldiz Pollack-Bheigle aan het Nationaal Informatie Instituut. De Koning reist met een 40-man tellende delegatie naar Suriname.

Verdiensten

Koning Osei Tutu II heeft een aantal belangrijke zaken gerealiseerd. De hoge gast heeft onder andere het Otumfuo Education Fund opgericht om te pogen middelen te genereren voor kwaliteitsvolle, primaire, secundaire, tertiaire  beroepsonderwijsmogelijkheden, niet alleen in zijn koninkrijk, maar ook in Ghana in het algemeen. Een ander initiatief van de vorst is het Health Fund dat hij heeft opgericht om als basisplan voor de gezondheidszorg te dienen, waarvan de prijzenswaardige doelstellingen financiële en materiële steun zijn voor de vermindering van moedersterfte en kindersterfte, glaucoom en andere oogziekten, evenals de uitroeiing van de Guinee-wormziekte.

De vorst heeft tevens de Serwaa Ampem Aids Foundation voor kinderen opgericht onder leiding van zijn vrouw, Lady Julia Osei Tutu, om kinderen te helpen die slachtoffer zijn geworden van de HIV / AIDS-pandemie. Koning Osei Tutu II heeft vrede en verzoening in zijn koninkrijk gebracht, in de korte tijdspanne van negen jaar dat hij de scepter zwaait. Hij heeft meer dan vijfhonderd Chieftaincy and Land disputen beslecht.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment