Surpost medewerkers kloppen wederom aan bij VP

Paramaribo – Medewerkers van het Surinaams Postbedrijf (Surpost) zijn de situatie bij het bedrijf beu. Volgens hen heeft niemand een luisterend oor voor hen. Zij weten niet waar zij aan toe zijn. De groep toog op vrijdag 30 juli 2021 wederom naar het kabinet van de Vice-President (VP) om hun misnoegen te uiten.

De bondsvoorzitter Walther Uiterloo gaf tijdens het gesprek met VP Ronnie Brunswijk aan dat de leiding van het bedrijf een ‘no work, no pay’ principe toegepast heeft voor de dagen waarop het personeel in beraad was. Hierdoor heeft een groot deel minder dan SRD 100,- voor deze maand ontvangen. De medewerkers hadden zich samen met hun bondsvoorzitter, eerder deze week, ook begeven naar de Arbeidsinspectie om te praten over de behandeling die ze krijgen van de directeur van Surpost, Ravin Dahoe .

De ontmoeting met de VP eerder deze maand heeft volgens de bondsvoorzitter en medewerkers niet het verwachte resultaat geleverd. Maar zij zijn ervan overtuigd dat de VP nu wel een oplossing voor hen zal kunnen bewerkstelligen, zodat zij uit dit pribleem kunnen komen. Gebeurd dat niet dan zal er na 31 juli 2021 een complete lamlegging van het bedrijf volgen.
De Vice- President beloofde de bond en medewerkers van Surpost dat hij direct stappen zal ondernemen. De VP zal het probleem bespreken met de directie van Surpost. Ondertussen zal het personeel in afwachting op het resultaat het werk moeten hervatten. Hierna zullen verdere gesprekken worden gevoerd omtrent hun CAO.

Bron: FB VP Brunswijk

Opmerkingen

  • Nog geen reacties.
  • Voeg een reactie toe
    Social Suriname