Toernooi voor beginnende tennissers Dolfijn

Het afgelopen weekend (30-31maart) vond het Red-Orange-Green Toernooi plaats op de tennisbanen van Vereniging De Dolfijn. De beginnende jonge tennissers van de club lieten in 5 klassen hun kwaliteiten op de baan zien. De 40 kinderen kregen de kans op hun eigen niveau wedstrijdervaring op te doen.

De kleuren verwijzen naar de speciale ballen die tijdens de tennislessen door beginnende jonge tennissers worden gebruikt. Speciaal voor de beginners zijn ook de banen en tennisregels wat aangepast. Zo worden de wedstrijden op een kleiner veld gespeeld. De kinderen spelen tot 7 punten (red) en 10 punten (orange en green), het zijn dus steeds korte wedstrijdjes. Alle kinderen hebben tenminste 4 wedstrijdjes gespeeld, zodat ze veel wedstrijdervaring op doen. Het prestatief toernooi was voor sommige kinderen van De Dolfijn een voorbereiding op het Leo Tjin A Djie toernooi van de Surinaamse tennisbond, dat de komende week van start gaat.

De Red Consolation finale heeft Pharrel Irving (9 jaar) met 4 punten verschil gewonnen van Kisha Janmohamed (11 jaar). Kisha was hiermee het enige meisje dat een finale heeft gehaald.
Red Main Draw werd gewonnen door Dylan van Huisduinen (11 jaar), de 8 jarige Brayden Lau behaalde de tweede plaats. Beiden vonden het spannend om in een finale te mogen spelen.
Bij Orange lukte het Joshua Hollum (9 jaar) dankzij een beheerste spelstijl Riva Dubois (10 jaar) met 10-7 te verslaan.

Green Consolation werd gewonnen door Jason Cheng (16 jaar), en hier behaalde Dubois ondanks (of dankzij?) zijn enthousiasme opnieuw de tweede plaats. De finalewedstrijd van Green Main Draw werd gespeeld door de broertjes Rahil (8 jaar) en Tushaan Chabani (9 jaar). Deze spannende wedstrijd gevuld met tactisch spel en mooie slagen werd met slechts 2 punten verschil gewonnen door Tushaan.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment