TWINick organiseert negentiende editie wandelmars

De organisatie Tweedaagse Wandelmars in Nickerie (TWINick) heeft voor de derde keer de negentiende editie van de Finabank Wandelmars in Nickerie georganiseerd, met als hoofdsponsor Finabank Nickerie. De werkgroep, die samengesteld is door de voormalige districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh, werd benoemd de bekende Avond Tweedaagse van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS) over te nemen. De start van de loop werd op vrijdag 9 augustus gegeven door de voorzitter van TWINick, Dennis Nelom, en duurt tot 10 augustus.

Nelom gaf aan dat de organisatie besloten heeft de wandelloop terug te brengen naar de maand augustus en wel de tweede week. Hij zegt dat door de BVSS deze activiteit in de maand september werd gehouden, waardoor de participatie van de Nickerianen minim was. “Vanwege het feit dat het vakantie was en de meeste nickerianen zich in andere districten begaven, heeft TWINick besloten deze activiteit met een maand eerder te verschuiven, wanneer de scholen nog draaien”, zegt Nelom. Dit jaar valt de wandelloop samen met de viering van 140 jarige bestaan van Nieuw Nickerie.

Het aantal deelnemers voor dit jaar is ongeveer 1334 verdeeld over achttien groepen en een groep individuele lopers. Zoals de voorgaande twee jaren is het thema ‘Nickerie, beweeg!’ De slogan is ‘bewegen verminderd hart-en vaatziekten! De wandelloop wordt niet alleen voor de Nickerianen gehouden, maar ook groepen en individuele lopers uit Paramaribo doen mee. Nelom zegt verder dat de organisatie nog niet landelijk promoot, omdat eerst gewerkt wordt  aan een eigen identiteit voor de loop. “Waar wij nu aan werken is een echte Nickeriaanse identiteit en niet een copie van de wandelloop uit Paramaribo. Sowieso wordt afgekeken, maar wat de loop van Nickerie uniek maakt is de deelname van Taza groepen. Zelf een soca groep met engels sprekenden doet dit jaar mee”, gaf de voorzitter mee.

De commissie is thans uitgegroeid tot een sportvereniging in wording. Voor zaterdag 10 augustus komt er een wandelgroep erbij. De opkomst van de eerste dag was gering door het samenvallen van deze activiteit met de viering van Dag der Inheemsen en herdenking Javaanse Immigratie. De organisatie verwacht dat bij de tweede tevens laatste dag het aantal bezoekers en participanten zal verdubbelen. De interesse voor de wandelloop vanuit andere districten blijft toenemen. Dit is te merken aan de logeergelegenheden in Nickerie, die wederom zijn volgeboekt.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment