Uit het asiel Suriname: paarse spray of smeerex

De paarse spray of smeerex. Veel mensen denken dat dit een medicijn is dat je kunt/moet gebruiken op een open wond bij dieren. Dit spul is echter geen medicijn. Als je het zo op een open wond spuit brandt het ontzettend. Bovendien maak je de wond vies ermee.

Deze paarse spray kun je gebruiken om OM de wond heen te spuiten. Het doel van deze spray is dat het vliegen weg houdt bij een open wond. Vliegen proberen namelijk hun eitjes in een wond te leggen. Als deze eitjes uitkomen krijg je maden in de wond. Om dat te voorkomen gebruik je de paarse spray. Maar nooit direct in de wond maar dus om de wond heen

Veel te vaak horen we dat mensen denken dat het medicijn is. Dat is get dus absoluut niet. Sterker nog je kunt de wond infecteren als je het daar direct in spuit.

Heeft uw dier een wond dan dient u ermee naar een dierenarts te gaan. Zij kunnen de wond schoonmaken voor u en u uitleggen hoe u de wond verder moet verzorgen. Niet elke wond moet hetzelfde behandeld worden dus daarom altijd naar een dierenarts.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment