Vandaag is het de dag van de ondernemer

Paramaribo – De ambassade assisteert Nederlandse ondernemers bij het zaken doen in Suriname. De Economische Afdeling van de ambassade verstrekt informatie aan ondernemers en beantwoordt specifieke vragen die ondernemers hebben alvorens ze in Suriname willen gaan investeren of handel willen drijven tussen de twee landen.

Belangrijke aandachtspunten daarbij zijn uiteraard de kansen op succes en de juiste contacten binnen de verschillende economische sectoren, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er zijn een aantal handelsinstrumenten en informatiebronnen die voor Nederlandse ondernemers ter beschikking staan om de Surinaamse markt te betreden (zie https://www.rvo.nl/…/internati…/landenoverzicht/suriname).

Een goed voorbeeld is Calvin Ceder, een Nederlandse ondernemer die kansen ziet op de Surinaamse markt voor zijn bedrijf in Nederland gericht op het aanbieden van juridische diensten. Hij onderzoekt, samen met een Surinaamse partner, Kameni Bhagoe, hoe hij via een lokaal op te zetten bedrijf, mensen in dienst kan nemen, die bijdragen aan het bedrijfssucces van zijn onderneming. Hij kwam, samen met Kameni, naar de ambassade om te spreken over de de do’s and dont’s, de valkuilen, maar vooral de kansen die de ambassade ziet voor ondernemers zoals hij. Als dit bedrijf een succes wordt, dan heeft Nederland daar iets aan, maar ook Suriname, en het draagt bij aan een versteviging van de band tussen beide landen via privé-sector initiatieven. En daar kan deze ambassade alleen maar zijn petje voor af nemen, op de dag van de ondernemer.

Bron: Nederlandse ambassade in Suriname

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

 / 
Social Suriname

Inloggen

Bericht versturen

Mijn favorieten