Veel voordelen met biometrische ID-kaarten

Source / Image by: De Boodschap | Sunday 09 December 2018

De overheid is al geruime tijd bezig voorbereidingen te treffen voor het invoeren van de biometrische Identiteitskaarten. Gardelito Hew A Kee, coördinator van E-Government, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat deze vernieuwing veel voordelen met zich meebrengt. Een van de belangrijke zaken is dat deze kaarten niet vervalst kunnen worden, wat wel het geval is met de huidige ID-kaarten.

Dit is vooral gebleken in gevallen waarbij de Identiteitskaart is gestolen. Met de biometrische ID-kaarten die boordevol veiligheidskleppen zitten, zal dat niet meer het geval zijn, garandeert Hew A Kee. Dit project werd zeven jaar geleden opgestart. De overheid is nu gereed om de nieuwe kaart te introduceren, echter is het wachten op de goedkeuring van De Nationale Assemblee (DNA).

Niet alleen ID-kaarten zullen in de toekomst biometrisch vervaardigd worden, maar ook rijbewijzen, paspoorten en overige identificatiebewijzen zullen op deze wijze worden vervaardigd. De kosten voor het totale systeem bedraagt USD 9.7 miljoen. Hew A Kee geeft in het verlengde hiervan aan dat met de capaciteit die er momenteel bestaat, het mogelijk is om nog voor de verkiezing iedereen van een biometrische ID-kaart te voorzien. De wijze van aanvraag en de aanmaak zal ook worden versoepeld, verteld de coördinator E-Government.

Een ander voordeel is dat burgers, waar ook in het land niet perse naar Paramaribo hoeven af te reizen, maar in hun district de ID-kaart kunnen aanvragen.Wanneer het moment is aangebroken om de nieuwe ID-kaarten te maken hoeft men zich geen zorgen te maken over eventuele stagnatie, wanneer het systeem mocht uitvallen. Hew A Kee geeft aan dat er een backup systeem wordt ingebouwd, waardoor het werk normaal voortgang zal vinden.

Meer dan 60 landen in de wereld maken reeds gebruik van deze nieuwe vorm van identificatie. Suriname wordt het eerste land in de regio dat op het punt staat dit systeem te introduceren.

Comments

mood_bad
  • No comments yet.
  • Add a comment