Veelgestelde vragen

Veel vragen zijn ons al eens gesteld. Deze hebben we met de antwoorden op een rij gezet. Misschien staat jouw vraag er ook tussen.

In uw bedrijfsprofiel heeft u de optie om uw email en WhatApp gegevens te plaatsen zodat toekomstige klanten u kunnen contacten. Nadat u dit heeft gedaan verschijnt er een formulier en een chat button op uw pagina. U kunt verder maximaal 2 WhatsApp nummers plaatsen.

Hierbij delen wij uw interessante posts van uw organisatie welke in onze newsfeed komen via de Facebook pagina van Social Suriname. Onze redactie liked/followed uw pagina nadat u als abonnee bent aangesloten. Maar als u ons sneller op de hoogte wenst te stellen, dan dient u ons te taggen of de post met ons te delen.

Indien u uw Facebook pagina ID kent, dan kunt u dit in uw Messenger veld invullen. Er komt dan een knop op uw bedrijfsprofiel om toekomstige klanten de mogelijkheid te geven via Messenger contact met u te maken.

Een banner is een advertentie die wordt weergegeven op specifieke gedeelten van ons platform. De advertenties bestaan uit afbeeldingen waarop geklikt kan worden. Banners worden gebruikt om diensten of producten te promoten.

Momenteel hebben wij de keuze uit 5 (vijf) roterende ‘Leaderboard banners (728×90 pixels)’ plekken en 1 (één) exclusieve plek.

Social Suriname